Politikk, kunst og kjærlighet

Under temaet «Politikk, kunst og kjærlighet – Nye perspektiver på Torborg Nedreaas’ forfatterskap» møttes Irene Iversen, Kjersti Aarstein, Elin Stengrundet, Oda Slotnes, Madelen Brovold, Ingrid Nestås Mathisen, Anemari Neple og Morten Auklend i Volda, 13.-14. juni, til gode samtaler og interessante innlegg. Torborg Nedreaas-selskapet var godt representert ved Per Arne Michelsen og Kari Jegerstedt.

Blant innleggene dro flere linjer til dagens debatt om «virkelighetslitteraturen», og tematikk som arbeiderlitteratur og kvinnekamp.

Arrangementet ble avsluttet av en samtale ledet av Anemari Neple, mellom Irene Iversen og Jan Inge Sørbø om møtepunkter mellom Torborg Nedreaas og Marie Takvams forfatterskap. Både Nedreaas og Takvam er kjent for skildringer av det sårbare og personlige i kontrast til friksjoner i verdensbildet og trussel av atomkrig, samt et politisk engasjement og en omsorg for de svake i samfunnet.

>> Se hele programmet her

Hvis du gikk glipp av seminaret, fortvil ikke. Innleggene fra både fjorårets og årets seminars skal resultere i en akademisk bokutgivelse om Nedreaas’ forfatterskap. Vi i Torborg Nedreaas-selskapet kommer selvsagt til å gi god beskjed til både medlemmer og andre interesserte når denne er klar.

> Se programmet for fjorårets seminar her