Lenker og ressurser

Torborg Nedreaas lever videre på lydbokopptak

Av Torborg Nedreaas er det fire bøker som er tilgjengelige som lydbok på NLB sine nettsider. Den første er Av måneskinn gror det ingenting, utgitt første gang i 1947. Videre ligger hele Herdis-trilogien ute, henholdsvis Trylleglasset (1950), Musikk fra en blå brønn (1960) og Ved neste nymåne (1971). Versjonene som er lest på NLB sine nettsider er alle utgaver utgitt på 70-tallet. Til sist finnes også Utvalgte noveller fra 1986.

Stemmene du vil høre som leser to av bøkene er ingen ringere enn Torborg Nedreaas selv! Hun leser Musikk fra en blå brønn og Utvalgte noveller. De tre andre lydfilene er lest inn av Randi Sommer Kløvtvedt.

God lytting!

Hør de fem lydbøkene her.

Hør klipp fra Torborg Nedreaas-seminaret

Litteraturhuset i Bergen produserte podcaster fra to av begivenhetene under Torborg Nedreaas-seminaret 2018. Klikk på ei lenke under for å høre på podcastene eller søk opp lydklippene der du hører podcast.

Nedreaas-seminaret: Jenter fra Bergen (Spotify) (iTunes)
Nedreaas-seminaret: Arven etter Nedreaas (Spotify) (iTunes)

BOBcast #77: Torborg Nedreaas’ 111-årsdag

Sansenær barndomsskildrer, stilsikker novellist, engasjert romanforfatter, uredd radiokåsør, Bergens-beskriver, kommunist og dramatiker: 13. november 2017 var det 111 år siden Torborg Nedreaas ble født.

I bibliotekets kjernesamling finnes Musikk fra en blå brønn fra 1960, den siste av de tre bøkene som beskriver hovedkarakteren Herdis’ liv i en dramatisk periode på tidlig 1900-tall. Under denne samtalen vil både denne boken og andre sider ved Nedreaas’ liv og verk bli diskutert av tre Nedreaas-kjennere.

Irene Iversen er professor emerita i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun er i ferd med å skrive den første biografien noensinne om Nedreaas. Anemari Neple og Grethe Fatima Syéd er begge PhD fra Universitetet i Bergen og arbeider med Nedreaas’ forfatterskap i ulike sammenhenger. Denne kvelden markerte også stiftelsen av Torborg Nedreaas-selskapet.

Lenker til NRKs arkiv

Forfatterportrett. Reflekser i et trylleglass
Møte med forfatteren Torborg Nedreaas

 

Av måneskinn gror ingenting
En hage under snøen

 

Skomakeren og hans lest
Stoppestedet