Nedreaas lever videre på lydbokopptak

Vi har vært så heldige og mottatt et tips om en fabelaktig ressurs som ligger tilgjengelig for alle på Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) sine nettsider. NLB er et statlig bibliotek under Kulturdepartementet, som tilbyr gratis og landsdekkende tilgang på en enorm mengde lydbøker. På deres nettside må man registrere seg som låner for å kunne høre, dette er gratis.

Av Torborg Nedreaas er det fire bøker som er tilgjengelige som lydbok. Den første er Av måneskinn gror det ingenting, utgitt første gang i 1947. Videre ligger hele Herdis-trilogien ute, henholdsvis Trylleglasset (1950), Musikk fra en blå brønn (1960) og Ved neste nymåne (1971). Versjonene som er lest på NLB sine nettsider er alle utgaver utgitt på 70-tallet. Til sist finnes også Utvalgte noveller fra 1986. Her er det med andre ord bare og sette seg i godstolen og lytte mens vinterværet herjer.

Stemmene du vil høre som leser to av bøkene er ingen ringere enn Torborg Nedreaas selv! Hun leser Musikk fra en blå brønn og Utvalgte noveller. De tre andre lydfilene er lest inn av Randi Sommer Kløvtvedt.

God lytting!

Hør Nedreaas` lydbøker her